היין של הסקיפרים מנצח בתחרויות
הניצחון שלנו מתחיל ביינן וסקיפר שהחליטו לתבל את החיים עם תחביב שהפך לעיסוק עיקרי – גידול כרמי ענבים וייצור יין.
אז מה הופך את היין של יקב סקוריה ליין מנצח תחרויות?
הענבים? אולי תהליך הייצור? אולי בעצם הכל רק בתדמית ובמוניטין…?
ביקב סקוריה מאמינים שיין מנצח מתחיל במקום שבו הענבים גדלים (הטרואר). ושמחנו לגלות שהם לא טועים.
איך הכל התחיל….
הסיפור שלנו מתחיל בעופר תורג’מן- חובב היין. עופר יינן בוגר מכללת תל חי החל לייצר יין מהכרמים שלו ב2008 לצריכה עצמית, למשפחה ולחברים.
בשנת 2014 הצטרף אל היקב, כשותף, עמוס מלניקוב – איש היי טק לשעבר במגוון תפקידים בכירים, חובב יין מושבע, שגם הוא עבר הכשרה בנושאי היין במכללת בון בצרפת. עמוס מחובר לים בעל רישיון סקיפר בינלאומי, חצה את האטלנטי כסקיפר, הפליג גם בפסיפי באזור אוסטרליה ופפואה ניו גיני, ובכל מקום שהוא מגיע אליו בהפלגותיו לומד על תעשיית היין המקומית ומבקר ביקבים כדי להרחיב את הידע הקשור ליין.
46 דונם של כרמים
יקב סקוריה (Scoria) ממוקם במושב כנף, על הכביש העולה מצומת מעלה גמלא לגולן. כיום מחזיק יקב סקוריה ב-36 דונמים של כרמים שבהם מגדלים עופר ועמוס ענבים מזנים שונים, קברנה סוביניון, פטיט וורדו, מרלו, סירה, מוסקט, גוורצטרמינר, שנין בלאן ורוסאן,
“היה לנו חשוב לבחור זנים מסורתיים, גם כדי לשמור על המסורת של האזורים שמהם מגיעים הזנים, וגם על מנת לחפש את הזן שיהיה המתאים ביותר מתאים לאזור שלנו – למזג האוויר, לקרקע, לאקלים, לרמת הגולן, לתל פארס, לכרם הספציפי שלנו”.
אותם זנים נבחרו לאחר מחקר קפדני לאיתורם של אלה שיתאימו לשילוב של האדמה הוולקנית יחד עם האקלים הקריר והיבש של האזור ולאנשים עצמם במקום, לצורך העניין הקים עופר בכרמים תחנה מטאורולוגית שממנה אסף נתונים וניתח אותם.
יין מנצח מתחיל במקום שבו הענבים גדלים
אנחנו ביקב מאמינים שיש יתרון עצום בלגדל בעצמך את הענבים שמהם מייצרים את היין, השליטה המוחלטת בכל שלבי הכורמות והייצור מאפשרת לנו להפיק בידינו יינות בוטיק שטעימה מהם מטריפה את כל החושים.
אנחנו בחרנו לעבוד ביקב בסגנון צרפתי- מסורתי, בבציר ידני בו האשכולות מורדים מהגפן בעזרת מזמרה מה שמבטיח שרק אשכולות ענבים נקיים יגיעו ליקב לעומת בציר תעשייתי ע”י בוצרת שכל מה שנמצא על הגפן מגיע למכולה ע”י ניעור הגפן וכל מה שנמצא עליו.
קוטפים את המקומות הראשונים
השתתפנו בכמה תחרויות יין וגם זכינו בהם, בין היתר בתחרות “אשכול הזהב” , לו מוניטין רב והשפעה גדולה בקרב אנשי מקצוע וחובבי יין כאחד. בתחרות נבחרים היינות הטובים ביותר בכל קטגוריה במטרה לזכות בחותמת איכות.
היינות שזכו הם – קברנה סוביניון 2018 – מקום ראשון בקטגוריית יקבי בוטיק, עליו נאמר ע”י השופטים “יין ארומטי, בעל טעמים עשירים בעשבי תיבול, דובדבנים ופירות יער. יין שישביח כל ארוחה בנוכחותו”
ורוסאן 2019 – מקום שני בקטגוריית זני עמק הרון, “אחד הרוסאנים הטובים ביותר שאפשר לטעום היום. מינרלי. פירות נקיים, עוצמתיים, ממלאים את הפה באושר…” אלון גונן מבקר יין 2020.
יין, ים ומה שביניהם
על סיפון ספינתו שבמרינה הרצליה, עמוס מקיים מפגשי יינן וטעימות יין, המלווים בהסברים על היין ותהליך עשייתו שטעמו וניחוחו המיוחדים נישאים למרחוק ועל היקב ופעולותיו המיוחדים.
בואו לבקר ולטעום
ביקב סקוריה ברמת הגולן מתקיימים אירועים, סיורים וסדנאות, כמו למשל סדנת ריחות ייחודית, ביקור בכרמים וסיור בבית הכנסת העתיק בכנף ובמעיין הצמוד אליו. אלה מלווים בהסברים מפורטים על ההיסטוריה של המקום, על הטבע שסובב אותו ועל תהליך הייצור המורכב של היין.
הוואטסאפ שלנו – 054-5486566
לפרטים נוספים והזמנות –
כתיבת תגובה